Workshops
ronde 1:
Omhoog die Lat
Over de effectieve samenwerking tussen jongerenwerkers en ambtenaren
Deze workshop biedt een uniek platform om de dynamische samenwerking tussen jongerenwerkers, organisaties, en ambtenaren te verkennen. Samen met Kees Loef van de gemeente Arnhem en Nabil El Malki, de drijvende kracht achter Presikhaaf University, duiken we in de praktijk. En belichten de uitdagingen die gepaard gaan met het opzetten van succesvolle maatschappelijke initiatieven.
Door:
- Kees Loef, adviseur gemeente Arnhem
- Nabil El Malki, directeur Presikhaaf University
Mind Matters
In Nederland kampt maar liefst 1 op de 7 jongeren met mentale gezondheidsproblemen. Sociale media, prestatiedruk en maatschappelijke onzekerheden hebben geleid tot een zorgwekkende daling in het aantal jongvolwassenen dat hun gezondheid als goed ervaart, van 91% in 2020 naar 82% in 2023. Het is duidelijk dat we nu moeten handelen om de mentale gezondheid van jongeren te versterken. In deze workshop willen we er niet alleen over praten, maar vooral in actie komen.
Door:
- Assia Nait Kassi, oprichter MentalEdGroup
AI verkennen
Kunstmatige intelligentie (AI) heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. De impact ervan op onderwijs, zorg, en jongerenwerk is enorm, en roept belangrijke vragen op over hoe we deze technologie verantwoord kunnen inzetten. In deze interactieve workshop neemt Wouter van der Horst, mediatechnoloog, je mee in de fascinerende wereld van AI.
Door:
- Wouter van der Horst, mediatechnoloog
Innovatie en technologie voor modern jongerenwerk
Samenwerken aan effectieve en boeiende interventies
In deze interactieve workshop verkennen we hoe wetenschap en jongerenwerk elkaar kunnen versterken. We onderzoeken de vraag: Wat gebeurt er wanneer (technologische) wetenschap en jongerenwerk de krachten bundelen? Voor deze workshop slaan Stichting Be OK uit Amsterdam Nieuw-West en Healthy Start, een initiatief van TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC, de handen ineen. Samen zoeken we naar manieren om de voordelen van technologie te benutten.
Door:
- Ilse van de Groep, onderzoeker Erasmus Universiteit Rotterdam
- Redouan el Mourabet, directeur Stichting Be OK
Ronde 2:
Mediation in Actie
Effectief Omgaan met conflicten op je werk
Wil je moeilijke gesprekken omzetten in constructieve dialogen? In deze interactieve workshop ontdek je de kracht van mediation en leer je technieken die je helpen om soepel door uitdagende situaties te navigeren. Of je nu gesprekken voert met jongeren, gezinnen, collega’s of opdrachtgevers, mediationvaardigheden zijn essentieel om conflicten te de-escaleren en samenwerking te bevorderen. Onder begeleiding van Cathelijne Nijenhuis, een ervaren mediator, krijg je praktische tips en oefeningen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werk.
Door:
- Cathelijne Nijenhuis, mediator & trainer
Branding en social media marketing
Creëer een strategie die jongeren raakt en vooruithelpt!
In de snel veranderende onlinewereld is het voor jongerenwerkers cruciaal om een sterk en herkenbaar merk te ontwikkelen. Een merk dat jongeren aanspreekt en écht raakt. In deze workshop leer je hoe je jouw strategie kunt omvormen tot een impactvolle online aanwezigheid die jongeren inspireert en motiveert.
Door:
- Faiza Belhadj, online strateeg
Politiseren in het jongerenwerk
De Amsterdamse Jongerenwerk Academie (AJA), een initiatief van wethouder Sofyan Mbarki, biedt in deze interactieve workshop een van haar lesmodules aan. Deze sessie geeft een voorproefje van de andere modules die de academie aanbiedt om de professionele kennis van jongerenwerkers te vergroten.
Door:
- Evelien Nijland, Amsterdamse Jongerenwerk Academie (AJA)
Strategische community building
Het verbinden van (jongeren) initiatieven met het bedrijfsleven
In deze dynamische workshop ontdek je hoe je bedrijven effectief verbindt met lokale maatschappelijke initiatieven, geïnspireerd door de succesvolle aanpak van de Patta Academy. Je leert om bedrijven niet alleen als financieel support te zien, maar hen als volwaardige partners in maatschappelijke projecten te betrekken.
Door:
- Ben Ahmed Ben Yerrou, Patta Academy