Workshop:Innovatie en technologie voor modern jongerenwerk
Innovatie en technologie voor modern jongerenwerk
Samenwerken aan effectieve en boeiende interventies
In deze interactieve workshop verkennen we hoe wetenschap en jongerenwerk elkaar kunnen versterken. We onderzoeken de vraag: Wat gebeurt er wanneer (technologische) wetenschap en jongerenwerk de krachten bundelen? Voor deze workshop slaan Stichting Be OK uit Amsterdam Nieuw-West en Healthy Start, een initiatief van TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC, de handen ineen. Samen zoeken we naar manieren om de voordelen van technologie te benutten.
Virtual Reality (VR) en andere technologieën bieden tal van mogelijkheden om het jongerenwerk te vernieuwen. Deze tools kunnen niet alleen traditionele sociale activiteiten verrijken, maar ook bijdragen aan het versterken van de mentale gezondheid van jongeren. En hoewel de kansen groot zijn, bespreken we ook de uitdagingen en risico’s.
Stichting Be OK zet zich in om jongeren te inspireren hun volledige potentieel te ontdekken en bij te dragen aan de samenleving, met een focus op gezondheid, onderwijs, en positieve maatschappelijke betrokkenheid. Healthy Start, onderdeel van de Convergence-alliantie, richt zich op het ontwikkelen van interventies die de fysieke, mentale, en sociale gezondheid van jongeren verbeteren.
Ben je klaar om mee te denken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen? Wil je jezelf uitdagen om buiten de gebaande paden te denken en jongerenwerk naar een hoger niveau te tillen? Sluit je aan bij deze workshop en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan een impactvolle toekomst voor het jongerenwerk, geïnspireerd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk.
Workshopleiders:
Ilse van de Groep
Ilse van de Groep werkt als onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, binnen het Healthy Start programma. Zij doet onderzoek naar de ontwikkeling van antisociaal gedrag en jeugdcriminaliteit. Hierbij kijkt ze vooral naar sociaal gedrag, zelfbeeld, emotieregulatie, motivatie en persoonlijke doelen van jongeren, maar ook naar hun hersenontwikkeling.
Ook onderzoekt ze hoe technologie (zoals VR en smartphone apps) ingezet kan worden om interventies voor jongeren effectiever en motiverender te maken.
Redouan el Mourabet
Redouan El Mourabet groeide op in de levendige straten van Amsterdam Nieuw-West, waar uitdagingen en kansen nauw met elkaar verweven zijn. Al op jonge leeftijd werd hij zich bewust van de kracht van zijn gemeenschap en de positieve impact die een ondersteunend netwerk kan hebben op het leven van jongeren. Deze ervaringen vormden de basis voor zijn roeping: jongeren helpen om hun volledige potentieel te bereiken.
Als mede-oprichter van Stichting Be Ok heeft Redouan zijn passie omgezet in concrete actie. Hij ontwikkelde innovatieve programma’s die niet alleen jongeren ondersteunen, maar hen ook de tools geven om actief bij te dragen aan hun eigen toekomst. Zijn aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat sterke wijken essentieel zijn voor het succes van de volgende generatie. Bij Stichting Be Ok speelt ouderbetrokkenheid een cruciale rol; jongeren kunnen pas deelnemen aan programma’s na contact met hun ouders. Redouan gelooft dat het betrekken van ouders essentieel is voor het opbouwen van een ondersteunend netwerk rondom de jongeren, wat fundamenteel is voor hun groei en ontwikkeling.
Met 19 jaar ervaring in jongerenwerk, jeugdpsychiatrie en ambulante begeleiding, brengt Redouan een schat aan kennis en expertise met zich mee om jongeren te ondersteunen en te begeleiden naar een betere toekomst.