Workshop:Mind Matters

Mind Matters

Bouwen aan Balans!

In Nederland kampt maar liefst 1 op de 7 jongeren met mentale gezondheidsproblemen. Sociale media, prestatiedruk en maatschappelijke onzekerheden hebben geleid tot een zorgwekkende daling in het aantal jongvolwassenen dat hun gezondheid als goed ervaart, van 91% in 2020 naar 82% in 2023. Het is duidelijk dat we nu moeten handelen om de mentale gezondheid van jongeren te versterken. In deze workshop willen we er niet alleen over praten, maar vooral in actie komen.

Samen leggen we de basis voor effectieve ondersteuning, met een focus op het versterken van de mentale veerkracht van jongeren als gemeenschap.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Gerichte samenwerking: Bouw samen een symbolisch ‘heilig huisje’ dat de kernfactorenvoor mentale gezondheid bij jongeren vertegenwoordigt.
  • Praktische inzichten: Ontvang concrete ideeën en methoden om direct aan de slag te gaan met de mentale gezondheid van jongeren in jouw werk.
  • Kleine maar krachtige stappen: Ga naar huis met toepasbare tips om de mentale gezondheid van jongeren in jouw omgeving te verbeteren.

Als je gelooft in de kracht van samenwerking en een positieve impact wilt maken op de mentale gezondheid van jongeren, dan is deze workshop voor jou!

Workshopleider:

Assia Nait Kassi

Assia Nait Kassi is een gedreven gedragswetenschapper en onderzoeker, en oprichter van MentalEdGroup. Ze ontwikkelt innovatieve en preventieve interventies om de dialoog over (mentale) gezondheid in scholen, bedrijven en overheidsinstellingen te normaliseren.

Met haar achtergrond in het jongerenwerk en jeugdhulpverlening in Amsterdam heeft Assia haar expertise verder verdiept door internationale ervaring op te doen, waaronder met vluchtelingjongeren en kinderen in armoede. Deze ervaringen hebben haar een scherp en uniek perspectief gegeven op de complexe uitdagingen in de mentale gezondheidszorg.

Assia heeft zich bewezen als een invloedrijke stem in haar vakgebied, met bijdragen aan de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en GGD Kennemerland. Haar werk kenmerkt zich door een veelzijdige aanpak: ze biedt niet alleen kennis, maar werkt ook actief samen met deelnemers in interactieve workshops. Als onderzoeker richt ze zich op publieke gezondheidsvraagstukken en blijft ze bouwen aan een toekomst waarin mentale gezondheid prioriteit krijgt en voor iedereen toegankelijk is.