Sprekers & Workshopleiders

Dagvoorzitter:

Nizar el Manouzi

Presentator & acteur

De energieke en ambitieuze Nizar el Manouzi leidt de SUMMIT. Als jonge acteur en presentator heeft hij veelzijdige ervaring in televisie en theater. Daarnaast heeft hij een brede academische achtergrond met studies in Filosofie, Geneeskunde, Gezondheidsbeleid en Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit. Vastberaden werkt Nizar aan zijn volgende doel: filmregisseur worden.

Sprekers:

Cherinne Beaart

Jongerenwerker Youthside IJburg

Cherinne Beaart heeft meer dan 14 jaar ervaring in het jongerenwerk, waarvan de laatste twee jaar als coördinator jongerenwerk op IJburg en Zeeburg in Amsterdam. Ze ontwikkelde en coördineerde diverse programma’s, waaronder een reis in 2023 met 25 Amsterdamse jongeren naar Marokko, waar zij activiteiten organiseerden in weeshuizen—een verrijkende ervaring voor alle betrokkenen

Daarnaast specialiseerde Cherinne zich in de online leefwereld van jongeren en nam deel aan verschillende onderzoeken op dit gebied. Ze geeft nu workshops aan jongerenwerkers en professionals om hen te helpen jongeren beter te bereiken en hen te ondersteunen in hun digitale omgevingen.

Cherinne streeft ernaar een positieve impact te hebben op het leven van jongeren, hen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun doelen. Haar expertise in de online leefwereld draagt bij aan innovatieve en effectieve vormen van jongerenwerk.

Ahmed Marcouch

Burgemeester Arnhem

We zijn er trots op Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, op deze dag te verwelkomen.

Ahmed staat bekend als een betrokken en bevlogen bestuurder met grote affiniteit voor jongerenwerk.

Met als leidend principe: “it takes a village to raise a child” -over gemeenschapszin en samenwerking-, essentieel voor de gezonde opvoeding en ontwikkeling van onze jongeren.

Sofyan Mbarki

Wethouder Amsterdam

Sofyan Mbarki, wethouder van Amsterdam, greep vorig jaar krachtig in bij het jongerenwerk: ‘We moeten de jongeren centraal stellen, niet de organisaties,’ verklaarde hij toen.

Naast deze ingreep zette hij de Amsterdamse Jongerenwerk Academie op. Sofyan sluit de dag af en neemt samen met ons de opbrengsten door.

Stijn Sieckelinck

Lector Youth Spoth Hogeschool van Amsterdam

Stijn Sieckelinck is expert op het gebied van maatschappelijke opvoedvraagstukken en jongerenwerk. Hij studeerde Sociale en Wijsgerige Pedagogiek aan de KU Leuven en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in de idealen van jongeren. Sieckelinck heeft bij diverse kennisinstellingen gewerkt en richt zich op het ontwikkelen van inzichten en methoden die de relatie met jongeren versterken.

Stijn schreef meerdere boeken over radicalisering en identiteitsvorming bij jongeren. Naast zijn onderzoek is hij methodiekontwikkelaar en adviseur, en bekleedt hij de positie van Lector Youth Spot aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zich inzet voor sterk jongerenwerk in de samenleving.

Workshopleiders:

Ben Ahmed Ben Yerrou

Workshop: ‘Strategische community building’ →

Ben Ahmed is een ware duizendpoot. Van jongs af aan was hij actief in het jongerenwerk in Amsterdam Oost waar hij zijn eigen stichting oprichtte. Nu is hij uitgegroeid tot een volwaardige jeugdexpert, met een creatieve twist. Zijn expertise wordt breed ingezet, op lokaal tot internationaal niveau.

Hij staat bekend om zijn vermogen om buiten de gebaande paden te denken en te handelen. Een opvallend aspect van zijn visie is dat maatschappelijke organisaties onafhankelijk(er) moeten kunnen opereren en hun bestaansrecht niet afhankelijk mogen laten zijn van subsidies.

Hij benadrukt het belang van zelfstandigheid en het ontwikkelen van duurzame financieringsmodellen, zodat organisaties flexibel en veerkrachtig kunnen blijven, ongeacht externe financieringsbronnen.

Faiza Belhadj

Workshop: ‘Branding en social media marketing’ →

Faiza Belhadj is een expert in onlinemarketing met een scherp oog voor strategie en innovatie. Faiza’s unieke combinatie van ervaring en inzicht stelt haar in staat om moeiteloos te schakelen tussen diverse doelgroepen, van de koning tot jongeren in een buurthuis. Als moeder van drie tieners begrijpt ze bovendien als geen ander de snelle veranderingen in de wereld en het belang van bijblijven met de nieuwste trends.

Met haar onderneming helpt Faiza organisaties om slimmer en effectiever te werken. Ze biedt strategisch (online) advies en praktische tools om vanuit een helikopterview naar uitdagingen te kijken en optimaal gebruik te maken van digitale kansen. Haar vermogen om het potentieel van cliënten te vertalen naar concrete resultaten en duurzame groei is wat haar onderscheidt.

Faiza’s boodschap is helder: “Alles begint met een scherp inzicht in je doelgroep. Hoe beter je deze begrijpt, hoe makkelijker en leuker je werk wordt! Soms heb je een frisse blik nodig om opnieuw het overzicht te krijgen.

Ilse van de Groep

Workshop: ‘Innovatie en technologie voor modern jongerenwerk’ →

Ilse van de Groep werkt als onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, binnen het Healthy Start programma. Zij doet onderzoek naar de ontwikkeling van antisociaal gedrag en jeugdcriminaliteit. Hierbij kijkt ze vooral naar sociaal gedrag, zelfbeeld, emotieregulatie, motivatie en persoonlijke doelen van jongeren, maar ook naar hun hersenontwikkeling.

Ook onderzoekt ze hoe technologie (zoals VR en smartphone apps) ingezet kan worden om interventies voor jongeren effectiever en motiverender te maken.

Wouter van der Horst

Workshop: ‘AI verkennen’ →

Wouter van der Horst, mediatechnoloog en Practor aan het Practoraat Mediawijsheid in Amsterdam, verbindt naadloos verleden, heden en toekomst dankzij zijn achtergrond in het geschiedenisonderwijs en de internationale museumwereld.

Als auteur van het boek AI in het Onderwijs verkent Wouter de toepassingen en implicaties van kunstmatige intelligentie in het onderwijs. Zijn uitgebreide kennis en ervaring stellen hem in staat om complexe concepten toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen.

Wouters passie ligt in het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor leren en onderwijs, waarbij hij streeft naar een balans tussen innovatie en ethiek. Zijn vermogen om technologie op een verantwoorde en inspirerende manier in educatieve contexten te integreren, maakt hem een waardevolle pionier in zijn vakgebied.

Kees Loef

Workshop: ‘Omhoog die lat’ →

Kees Loef is een vooraanstaand nationaal topambtenaar met een sterke focus op het sociaal domein en criminaliteitspreventie. Hij speelde een sleutelrol in baanbrekende initiatieven als de straatcoaches (SAOA Amsterdam), het Preventief Interventie Team (PIT), en de Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam (KBA). Ook ontwikkelde hij het VIOS-programma (Veilig in en om scholen) en het Veiligheidshuis in Amsterdam, dat hij later in Arnhem voortzette.

Met 20 jaar ervaring bij de Politieacademie heeft Kees diepgaande kennis in het programmeren en publiceren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van politiezaken en criminaliteit.

Als strategisch adviseur ondersteunt hij lokale en nationale overheden, onder meer in zijn rol als adviseur van de burgemeester van Amsterdam en zijn bijdrage aan het Nationaal Programma Arnhem Oost. Zijn ervaring als nationaal coördinator voor de aanpak van overlast door asielzoekers onderstreept zijn vermogen om complexe vraagstukken te beheren. Zijn veelzijdige ervaring en diepgaande kennis maken hem een onmisbare bron van advies en leiderschap binnen de publieke sector.

Nabil El Malki

Workshop: ‘Omhoog die lat’ →

Nabil El Malki is een voorvechter van gelijke kansen voor iedereen. Als afgestudeerde bestuurskundige aan de Radboud Universiteit heeft hij bewust gekozen om zijn talenten in te zetten voor zijn gemeenschap. Hij keerde terug naar zijn roots in Presikhaaf, de Arnhemse wijk waar hij zelf is opgegroeid. Sinds 2018 heeft hij daar de leiding over de Presikhaaf University.

De jongerenwerkorganisatie Presikhaaf University biedt niet alleen huiswerkbegeleiding en sportactiviteiten, maar vormt ook een bron van empowerment en onderlinge steun voor jongeren. Voor Nabil is Presikhaaf University niet slechts een educatieve faciliteit; het is een tweede thuis, een baken van hoop met kansen voor de jongeren van de wijk.

Redouan el Mourabet

Workshop: ‘Innovatie en technologie voor modern jongerenwerk’ →

Redouan El Mourabet groeide op in de levendige straten van Amsterdam Nieuw-West, waar uitdagingen en kansen nauw met elkaar verweven zijn. Al op jonge leeftijd werd hij zich bewust van de kracht van zijn gemeenschap en de positieve impact die een ondersteunend netwerk kan hebben op het leven van jongeren. Deze ervaringen vormden de basis voor zijn roeping: jongeren helpen om hun volledige potentieel te bereiken.

Als mede-oprichter van Stichting Be Ok heeft Redouan zijn passie omgezet in concrete actie. Hij ontwikkelde innovatieve programma’s die niet alleen jongeren ondersteunen, maar hen ook de tools geven om actief bij te dragen aan hun eigen toekomst. Zijn aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat sterke wijken essentieel zijn voor het succes van de volgende generatie. Bij Stichting Be Ok speelt ouderbetrokkenheid een cruciale rol; jongeren kunnen pas deelnemen aan programma’s na contact met hun ouders. Redouan gelooft dat het betrekken van ouders essentieel is voor het opbouwen van een ondersteunend netwerk rondom de jongeren, wat fundamenteel is voor hun groei en ontwikkeling.

Met 19 jaar ervaring in jongerenwerk, jeugdpsychiatrie en ambulante begeleiding, brengt Redouan een schat aan kennis en expertise met zich mee om jongeren te ondersteunen en te begeleiden naar een betere toekomst.

Assia Nait Kassi

Workshop: ‘Mind matters’ →

Assia Nait Kassi is een gedreven gedragswetenschapper en onderzoeker, en oprichter van MentalEdGroup. Ze ontwikkelt innovatieve en preventieve interventies om de dialoog over (mentale) gezondheid in scholen, bedrijven en overheidsinstellingen te normaliseren.

Met haar achtergrond in het jongerenwerk en jeugdhulpverlening in Amsterdam heeft Assia haar expertise verder verdiept door internationale ervaring op te doen, waaronder met vluchtelingjongeren en kinderen in armoede. Deze ervaringen hebben haar een scherp en uniek perspectief gegeven op de complexe uitdagingen in de mentale gezondheidszorg.

Assia heeft zich bewezen als een invloedrijke stem in haar vakgebied, met bijdragen aan de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en GGD Kennemerland. Haar werk kenmerkt zich door een veelzijdige aanpak: ze biedt niet alleen kennis, maar werkt ook actief samen met deelnemers in interactieve workshops. Als onderzoeker richt ze zich op publieke gezondheidsvraagstukken en blijft ze bouwen aan een toekomst waarin mentale gezondheid prioriteit krijgt en voor iedereen toegankelijk is.

Cathelijne Nijenhuis

Workshop: ‘Mediation in actie’ →

Cathelijne Nijenhuis is een ervaren mediator en trainer, gespecialiseerd in conflict- en mediationvaardigheden. Ze helpt individuen en groepen om op een constructieve manier te communiceren en duurzame oplossingen te vinden. Haar expertise bestrijkt verschillende conflictgebieden. Van complexe echtscheidingen tot groepsmediation en teamcoaching binnen organisaties en gemeenschappen.

Met jarenlange ervaring in haar eigen mediationpraktijk en als trainer, weet Cathelijne als geen ander hoe ze een open en veilige sfeer creëert in een groep. Ze combineert haar passie voor mediation met begrip van groepsdynamiek, waardoor ze deelnemers in staat stelt om daadwerkelijk een verschil te maken in hun werkomgeving.

Evelien Nijland

Workshop: ‘Politiseren in het jongerenwerk’ →

Evelien Nijland is inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de Amsterdamse Jongerenwerk Academie (AJA), waar zij in co-creatie onderwijsaanbod ontwikkelt op basis van praktijk-, wetenschappelijk, – en ervaringskennis voor jongerenwerkers en beleidsmedewerkers van organisaties en de gemeente.

Ook doet Evelien veel onderzoek in, met en voor de praktijk: naar de werkrelatie, outreachend werken en dak- thuisloze jongeren. Dit doet zij vanuit de welzijnsorganisatie perMens, in samenwerking met diverse Hogescholen (Inholland, HvA en Fontys) en Movisie.

Daarnaast werkte Evelien bijna 10 jaar lang als kinder-, jongeren- en straathoekwerker in Groningen en Amsterdam.